Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012

http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif
1. The Rs. 12,400 crore manned space mission of the Indian Space Research Organisation (ISRO) is scheduled for launch by—
(A) 2020
(B) 2015
(C) 2030
(D) 2012
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
2. India plans a manned mission to the moon by—
(A) 2020
(B) 2025
(C) 2030
(D) 2012
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
3. A Judge (of a High Court) may be removed from his office by the President in the manner provided in clause (4) of ……… for the removal of a judge of the Supreme Court.
(A) Article 125
(B) Article 124
(C) Article 126
(D) Article 127
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
4. In order to remove judges of the Supreme Court or High Court through impeachment proceedings a motion is addressed to the President signed by at least—
(A) 100 members of Lok Sabha or 50 members of Rajya Sabha
(B) 50 members of Rajya Sabha or 150 members of Lok Sabha
(C) 80 members of Lok Sabha or 30 members of Rajya Sabha
(D) 60 members of Lok Sabha or 70 members of Rajya Sabha
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
5. Recently India and US have signed a pact on—
(A) petroleum
(B) biofuels
(C) atomic energy
(D) None of these
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
6. According to the UNICEF’s flagship report, ‘State of the World’s Children’ (2009) the number of women dying every year in India in Child Births is—
(A) 75000
(B) 77000
(C) 70000
(D) 78000
Ans : (D)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
7. The Planning Commission has approved an ambitious scheme known as the Van Panchayat Yojna aiming at achieving the target of covering …………… of India’s geographical area with trees.
(A) 35%
(B) 40%
(C) 33%
(D) 28%
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
8. The Latest Forest Survey of India says that only ………… of the country’s land was covered with trees.
(A) 30%
(B) 22%
(C) 23%
(D) 20%
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
9. India has recently signed a pact for supply of reactors with—
(A) Areva
(B) U.S.A.
(C) Russia
(D) Japan
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
10. The last U.S.A. military base in Central Asia which was voted out by Kyrgyzstan’s Parliament was situated at—
(A) Manas
(B) Astana
(C) Bishkek
(D) Tashkant
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
11. Currently the Prime Minister of Iceland is—
(A) Geir Haarde
(B) Hugo Chavez
(C) Johanna Sigurdardottir
(D) None of the above
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
12. ……… Delhi Sustainable Development Summit (DSDS) was organised by The Energy and Resource Institute (TERI) in New Delhi recently—Fill in the blank with—
(A) Tenth
(B) Ninth
(C) Eleventh
(D) Eighth
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
13. BDR stands for—
(A) Border Development Force
(B) Border District Development
(C) Bangladesh Rifles
(D) Bangladesh Development Rifles
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
14. Zillur Rahman is the new President of—
(A) Malaysia
(B) Bangladesh
(C) Maldives
(D) Kazakhstan
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
15. Slumdog Millionaire won the Oscar Awards in—
(A) Eight categories
(B) Seven categories
(C) Six categories
(D) None of these
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
16. The Oscar Award for Best Actress has been bagged by—
(A) Dustin Lance Black
(B) Kate Winslet
(C) Vicky Christina
(D) None of the above
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
17. Sean Penn has got the Oscar Award 2009 for—
(A) Best Actor
(B) Best Director
(C) Adapted Screenplay
(D) Original Song
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
18. According to a recent report the percentage of all immigrant founded companies in last ten years founded by Indian immigrant is—
(A) 26%
(B) 30%
(C) 35%
(D) 40%
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
19. STPF stands for—
(A) Special Task Protection Force
(B) Special Tiger Protection Force
(C) Special Tiger Police Force
(D) None of the above
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
20. According to the United Nations World Food Programme (WFP) report the country which tops the World Hunger Chart is—
(A) Sierra Leone
(B) India
(C) Somalia
(D) Pakistan
Ans : (B)

21. ‘Daughters of Shame’ is a book written by—
(A) Jasvinder Sanghera
(B) Mehar Fatima Hussain
(C) Kermit Roosevelt
(D) Shazia Aziz
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
22. Earth Day is observed on—
(A) April 22
(B) April 17
(C) April 30
(D) April 24
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
23. The winner of Chappell-Hadlee Trophy is—
(A) New Zealand
(B) Australia
(C) India
(D) West Indies
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
24. NPs Aulakh has been appointed as the new Chief of—
(A) National Security Guard
(B) Research and Analysis Wing
(C) Central Bureau of Investigation
(D) National Investigation Agency
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
25. According to recent estimates of Central Statistical Organisation (CSO) during 2008-09 India’s national income will grow at—
(A) 8·8%
(B) 10%
(C) 7·1%
(D) 8·5%
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
26. The winner of Australian Open Tennis Women’s Singles Title is—
(A) Dinara Safin
(B) Serena Williams
(C) Sania Mirza
(D) Venus Williams
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
27. Navin Chawla has been appointed as the new—
(A) Director General of Border Security Force
(B) National Security Guards Chief
(C) Central Bureau of Investigation Chief
(D) Chief Election Commissioner
Ans : (D)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
28. The winner of Australian Open Tennis Men’s Singles Title is—
(A) Roger Federer
(B) Mahesh Bhupati
(C) Andy Murray
(D) Rafael Nadal
Ans : (D)
29. Indian Cricket team is the number …………… team in the latest ICC’s One Day ranking.
(A) Two
(B) Three
(C) Four
(D) Five
Ans : (B)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
30. G-20 Finance Ministers meeting recently took place in—
(A) London
(B) Paris
(C) New Delhi
(D) Horsham
Ans : (D)

31. Who among the following personalities recently visited India ?
(A) Hillary Clinton
(B) Bill Clinton
(C) Martin Luther King III
(D) Martin Luther King IV
Ans : (C)

32. The World Wide Web (WWW) on March 13, 2009 marked its—
(A) 25th anniversary
(B) 30th anniversary
(C) 20th anniversary
(D) 35th anniversary
Ans : (C)

33. Luther L. Terry Award has been given to—
(A) K. Srinath Reddy
(B) K. Vishwanath
(C) Ronald M. Davis
(D) None of these
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
34. Who has recently overtaken Warren Buffet as world’s richest man ?
(A) Mukesh Ambani
(B) Anil Ambani
(C) Bill Gates
(D) Ratan Tata
Ans : (C)

35. The President of which of the following countries visited India in March 2009—
(A) Yugoslavia
(B) Benin
(C) Macedonia
(D) Turkey
Ans : (B)

36. According to Economist Intelligence Unit recent Survey the world’s costliest city is—
(A) New York
(B) Mumbai
(C) Washington
(D) Tokyo
Ans : (D)

37. The former Israeli President who has been charged with rape is—
(A) Benjamin Nitinyahu
(B) Shimon Peres
(C) Moshe Katsav
(D) Ariel Sharon
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
38. According to Tobacco Atlas in India roughly the number of people who are consuming tobacco is—
(A) 250 million
(B) 230 million
(C) 220 million
(D) 225 million
Ans : (B)

39. INS Viraat—the sole aircraft carrier in the Indian Ocean of the Indian Navy will celebrate its ………… in November 2009.
(A) Golden Jubilee
(B) Silver Jubilee
(C) Diamond Jubilee
(D) Platinum Jubilee
Ans : (A)

40. India recently launched Interceptor Missile on March 6, 2009 for—
(A) the fourth time
(B) the fifth time
(C) the third time
(D) the second time
Ans : (C)

41. The Chief Guest on 60th Republic Day of India was—
(A) Kazakhstan’s President
(B) Uzbekistan’s President
(C) Tajikistan’s President
(D) Kyrgyzstan’s President
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
42. The number of members of Global Advisory Council constituted by Prime Minister Dr. Manmohan Singh is—
(A) 20
(B) 25
(C) 27
(D) 30
Ans : (A)

43. This year Pravasi Bhartiya Divas was celebrated in—
(A) Mumbai
(B) Madras
(C) Chennai
(D) Kolkata
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
44. Which of the following recently celebrated its Platinum Jubilee ?
(A) Indian Space Research Organisation
(B) Bhabha Atomic Research Centre
(C) Indian National Science Academy
(D) None of the above
Ans : (C)

45. The new Research and Analysis wing Chief is—
(A) Radha Vinod Raju
(B) M. N. Prasad
(C) J. K. Sodhi
(D) K. C. Verma
Ans : (D)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
46. Which of the following Indian cricketers has not been inducted in ICC’s Hall of Fame ?
(A) Sachin Tendulkar
(B) Sunil Gavaskar
(C) Kapil Dev
(D) Bishen Singh Bedi
Ans : (A)

47. According to a recently published report, the State/Union Territory which has occupied top spot in Education index is—
(A) Lakshdeep
(B) Kerala
(C) Puducherry
(D) Karnataka
Ans : (C)

48. The runner-up in Australian Open 2009 (Men’s Singles) is—
(A) Rafael Nadal
(B) Mahesh Bhupati
(C) Roger Federer
(D) Andy Murray
Ans : (C)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
49. The runner-up in Australian Open (Women’s Singles) 2009 is—
(A) Dinara Safin
(B) Venus William
(C) Serena William
(D) Sania Mirza
Ans : (A)
Railway Group D solved paper/Answer key/ solutions paper-2012, Solved sample question Railways (Group D) exam solved paper 2012, Solved question papers for Group D Railway recruitment, Railways (Group D) exam solved paper 2012
50. The winner of Parsvanath International Open Chess Tournament is—
(A) Mikhail Ulibin
(B) Surya Shekhar Ganguly
(C) Samresh Jung
(D) O. Sullevan
Ans : (B)
Objective Questions 2009
http://i.picasion.com/pic75/ba021c81b673a182a282814f94cfbb80.gif

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
10th 12th 2011 Solved Paper 653 JBT Teachers SSA Chandigarh Aadhar Card AAI abour Ajmer abour Alwar abour banswara abour Baran abour barmer abour Bharatpur abour Bhilwara abour bikaner abour bundi abour chittorgarh abour Churu abour Dausa abour Dholpur abour Dungarpur abour Ganganagar abour Hanumangarh abour jaipur abour Jaisalmer abour Jalore abour Jhalawar abour Jhunjhunu abour Jodhpur abour Karauli abour Kota abour Nagaur abour Pali abour rajasthan abour Rajsamand abour Sawaimadhopur Abour-Rajasthan abourt Sikar about Pratapgarh About Rajasth about rajasthan about Rajasthan SPORTS about Sirohi about Tonk about Udaipur About-Rajasthan Administrative Structure of Rajasthan admit card AFCAT AFMC Agricultural Situation of Rajasthan Agriculture Agriculture in Rajasthan AIEEE AIEEE 2012 Results AIEEE Result 2012 AIEEE Results AIEEE Results 2012 aiimsonline.in AIMA December MAT 2011 AIPMT Air Force Ajmer Ajmer Festivals Fairs Ajmer Geography Ajmer history Ajmer Profile Ajmer rajasthan Ajmer Tourist Places All India Engineering Entrance Exam AIEEE 2012 Result Allahabad Bank Alwar Alwar Festivals Fairs Alwar Geography Alwar history Alwar Profile Alwar rajasthan Alwar Tourist Places AMU Engineering Entrance Exam Result 2012 AMU EEE 2012 Result AMU Engineering Entrance Exam Result 2012 AMU Result amucontrollerexams.com Andhra Bank Andhra Pradesh Andhra University Common Entrance Test 2011 Anna University annauniv.edu Answer Key ANSWER KEY OF RAS/RTS PRE 2010- GS and GK Answers key APMS APPG 2012 Answer Key Application Form at aiimsonline.in Apply Online for Recruitment in Public Service Commission APPSC APRDC april fool Day 2012 APSRTC APTET Ashok Gehlot Assam Assistant Assistant Engineer jobs AUCET/Andhra University CET 2012 Hall Ticket BA BA BEd BCom Tripura University Result 2012 Bangalore Bangalore Metro Rail Corporation Vacancy Bangalore Metro Rail Vacancy Bangalore University Bangalore University LLB 5 Year 1st - 4th Semester Results Bank BANK JOB Bank of Baroda Bank solved paper Bank Solved paper / Model paper Bank vacancy banswara banswara Festivals Fairs banswara Geography banswara history banswara Profile banswara rajasthan banswara Statistical Information banswara Tourist Places Baran Baran Festivals Fairs Baran Geography Baran history Baran Profile Baran rajasthan Barmer barmer Festivals Fairs barmer Geography barmer history barmer Profile barmer rajasthan Basic facts about India BCECE BCECEB PGMAT Result 2012 bcecebonline.com Beant Singh Punjab News BETET BETET Answer key BETET Solved Paper 2011 Bharatpur Bharatpur Festivals Fairs Bharatpur Geography Bharatpur history Bharatpur Profile Bharatpur rajasthan BHEL Bhilwara Bhilwara Festivals Fairs Bhilwara Geography Bhilwara history Bhilwara Profile Bhilwara rajasthan Bhilwara Statistical Information Bhilwara Tourist Places Bihar Bihar PGMAT Result 2012 bikaner bikaner Festivals Fairs bikaner Geography bikaner history bikaner Profile bikaner rajasthan bikaner Tourist Places BITSAT BMRCL Recruitment 2012 BOB Clerk Recruitment 2012 BOI Bombay BSF BSSC CGL Result BSTC BSTC 2011 BSTC 2012 bundi bundi Festivals Fairs bundi Geography bundi history bundi Profile bundi rajasthan bundi Statistical Information bundi Tourist Places business of rajasthan Calicut University CEE CEEP CET CGPCS Chandigarh Chennai Chhattisgarh chhotikashi bikaner Chief Minister chittorgarh chittorgarh Festivals Fairs chittorgarh Geography chittorgarh history chittorgarh Profile chittorgarh rajasthan chittorgarh Statistical Information Churu Churu Festivals Fairs Churu Geography Churu history Churu Profile Churu rajasthan Churu Tourist Places clat Clerk Computer Operator Conductor and Artisan Grade II and III Constable Counselling Date CPT CRPF Current Affairs Current Affairs of rajasthan Current General Knowledge current GK Current gk of rajasthan CUTN dairy development in rajasthan Data Entry Date Sheet Dausa Dausa Festivals Fairs Dausa Geography Dausa history Dausa Profile Dausa rajasthan Dausa Statistical Information Dausa Tourist Places DBHPS 2012 Results DBHPSabha Exam Result 2012 dbhpsabha.org DBRAU Agra Exam Admit Card/Hall Ticket 2012 BA MA at dbrau.ac.in dbrauexams.com Delhi Delhi University Dena Bank dena bank clerk exam result 2011 Dena Bank Clerk Exam Results 2012 Dental Faculty jobs Dholpur Dholpur Festivals Fairs Dholpur Geography Dholpur history Dholpur Profile Dholpur rajasthan Dholpur Statistical Information Dholpur Tourist Places Director/ Lecturer/ Accounts Assistant DOEACC CCC Results DOEACC O Level Result 2012 Download Admit Card of Bihar Teacher Eligibility Test BETET 2011 Download Admit Card SSC LDC For Data Entry Operator Download AIIMS MBBS 2012 Admit Card Download Gujarat CET Admission Hall Ticket at gujcet.gseb.org Download SSC Junior Engineer Admit Card 2012 Dungarpur Dungarpur Festivals Fairs Dungarpur Geography Dungarpur history Dungarpur Profile Dungarpur rajasthan Dungarpur Statistical Information Dungarpur Tourist Places EAMCET Economy of rajasthan Election Employment News Engineer Entrance Exam Entrance Exam 2012 Entrance Exam solved paper 2012 Environment of Rajasthan ENVIRONMENT ESIC ESIC UDC Admit Card 2012 Download ESIC UDC Admit Card/Results/Merit List/Solved paper/ Answer key 2012 exam Railway Recruitment jobs Exam Results Exam Schedule Exam Time Table exam.rajpanchayat.gov.in Festivals of rajasthan Filem Info Filmfare Awards First in Rajasthan (राजस्थान में प्रथम) Forest Forest of rajasthan Forts and places in rajasthan G K Quiz Ganganagar Ganganagar Festivals Fairs Ganganagar history Ganganagar Profile Ganganagar rajasthan Ganganagar Statistical Information Ganganagar Tourist Places Garhwal University Result 2012 General Knowledge General Knowledge in Hindi General Knowledge in India 2012 general knowledge of rajasthan General Knowledge Question General Knowledge Quiz General Knowledges General Knowledges fo Rajasthan General Knowledges of rajasthan Geography of Rajasthan GK Online Test-1 GK Online Test-10 GK Online Test-11 GK Online Test-2 GK Online Test-3 GK Online Test-4 GK Online Test-5 GK Online Test-6 GK Online Test-7 GK Online Test-8 GK Online Test-9 Good Friday Goverment Jobs Government Jobs Government Jobs in India Gramin Bank Gramin Bank solved paepr 2012 GTU GTU Results 2012 GTU/Gujarat Technological University Result Gujarat GUJCET Admit card 2012 Hall Tickets Guru Ghasidas Vishwavidyalaya Bilaspur Time Table Hanumangarh Hanumangarh Festivals Fairs Hanumangarh Geography Hanumangarh history Hanumangarh Profile Hanumangarh Tourist Places Haryana Haryana Public Service Commission JOBS High Court HIHT Result 2012 HIHT University PGMEE Result 2012 hihtuniversity.edu.in Himachal Gramin Bank Himachal Gramin Bank Office Assistant Exam Model Paper 2012 Himachal Gramin Bank Office Assistant Exam Result 2012 Himachal Gramin Bank Office Assistant Exam solved paper 2012 Himachal Gramin Bank Officers exam solved paper/ Model paper 2012 Himachal Gramin Bank Officers Scale I -Scale II Exam solved paper / Answer key History history of rajasthan HNB Garhwal University Result 2012 HNBGU hnbgu.ac.in HPCL HPSC:HCS Preliminary Exam 2012 Solved paper HTET Answer Key HTET Answer Key 2011 HTET Solved paper 2011 HTET Solved papers http://www.passportindia.gov.in Hyderabad IAS IBO IBPS ICAI Common Proficiency Test (CPT) 2011 Admit Card Download ICAI-CPT ICICI IGNOU Term End Exam result June / Dec 2011 II III Answer key 2012 IIT IIT JEE India India Gk india rajasthan Economy india rajasthan history india rajasthan polity Indian Army Industry of rajathan IOB iocl IOCL Indian Oil Corporation of India IPL IPL 2012 Schedule | IPL 5 Time Table | IPL 2012 | IPL 5 - IPL 2012 Schedule | IPL Time Table 2012 ISAT ITI Jaipur jaipur Festivals Fairs jaipur Geography jaipur history Jaipur Profile jaipur rajasthan Jaipur Tourist Places Jaisalmer Jaisalmer Festivals Fairs Jaisalmer Geography Jaisalmer history Jaisalmer Profile Jaisalmer rajasthan Jaisalmer Statistical Information Jaisalmer Tourist Places Jalore Jalore Festivals Fairs Jalore Geography Jalore history Jalore Profile Jalore rajasthan Jalore Statistical Information Jalore Tourist Places JBT Teachers SSA Chandigarh JCECE JET Jhalawar Jhalawar Festivals Fairs Jhalawar Geography Jhalawar history Jhalawar Profile Jhalawar rajasthan Jhalawar Statistical Information Jhalawar Tourist Places Jharkhand Gramin Bank vacancy 2011 Jharkhand PSC Assistant Engineer Exam Date/ Result / Solved paper/ Answer key/ Model Paper / Merit List All info Jharkhand PSC Assistant Engineer jobs Jharkhand PSC Jobs Jhunjhunu Jhunjhunu Festivals Fairs Jhunjhunu Geography Jhunjhunu history Jhunjhunu Profile Jhunjhunu rajasthan Jhunjhunu Statistical Information Jhunjhunu Tourist Places JKBOSE JKPSC JKPSC Public Service Commission JNTU result 2012 JNTUH Jobs In University of North Bengal (NBU) Jodhpur Jodhpur Festivals Fairs Jodhpur Geography Jodhpur history Jodhpur Profile Jodhpur rajasthan Jodhpur Statistical Information Jodhpur Tourist Places JTGB Karauli Karauli Festivals Fairs Karauli Geography Karauli history Karauli Profile Karauli rajasthan Karauli Statistical Information Karauli Tourist Places Karnataka Karnataka State Open University Kashi Gomti Samyukt Gramin recruitment KEAM Kerala KGSG Bank KIITEE Kota Kota Festivals Fairs Kota Geography Kota history Kota Profile Kota rajasthan Kota Statistical Information Kota Tourist Places Kota University KPSC Krantiguru Shyamji Krishna Verma Kachchh University Kumaun University Kurukshetra University ldc result rpsc 2011 Lecturer LIC livestock in rajasthan location and extent of rajasthan Lower Division Clerk in RPSC result M.P. / Madhya Pradesh MBA and MCA Courses Entrance Exam solved paper 2012 Madhya Pradesh Madhya Pradesh/ mp patwari solved paper 2012 Madhya Pradesh/MP Agriculture Development Officer Results/ Merit list 2012 Madhya Pradesh/MP Agriculture Development Officer solved paper 2012 Madras University Maharashtra Maharashtra Set Exam Result 2011 Maharashtra SET Result 2011 Mahavir Jayanti Manipur University Manipur University Time Table 2012 at manipuruniv.ac.in MAT MAT Admit Card Download AIMA MAT 2011 Admit Card MG University Movie MP MP Patwari mp patwari Answer Key 2012 Mumbai University Nagaur Nagaur Festivals Fairs Nagaur Geography Nagaur gk Nagaur history Nagaur Profile Nagaur rajasthan Nagaur Statistical Information Nagaur Tourist Places NDA NET news November NPTI NTRUHS APPG 2012 Answer Sheet ntruhs.ap.nic.in October Odisha Office Officer ONGC Online application Railway Recruitment 2012 Pali Pali Festivals Fairs Pali Geography Pali gk Pali history Pali Profile Pali rajasthan Pali Statistical Information Pali Tourist Places Panjab passportindia.gov.in Patwari patwari answer key patwari solved paper patwari solved papers pdilin.com PIMMAT Pink City jaipur PO Police polity of rajasthan population in rajasthan Post Graduation Pragathi Gramin Bank Officer Pragathi Gramin Bank Officer Junior Management exam solved paper/ Answer key Pratapgarh Pratapgarh Festivals Fairs Pratapgarh Geography Pratapgarh gk Pratapgarh history Pratapgarh Profile Pratapgarh rajasthan Pratapgarh Statistical Information PTET PTET Exam 2012 PTET Exam 2012 application form PTET Exam 2012 apply online PTET Exam 2012 Counselling PTET Exam 2012 Cut off PTET Exam 2012 forms PTET Exam 2012 Result PTET Exam 2012 syllabus PTI Public Service Commission Pune University Punjab Punjab University Dental Faculty jobs Punjab University Jobs Railway Railway Recruitment Board 2012 Rairs of rajathan Rajarajasthan current gk 1 Rajashan University Rajastahan gk Question Rajastha gk rajastha current gk rajastha current gk 1 Rajastha New Gk Rajasthan Rajasthan 3rd Grade Teacher Recruitment 2012 Rajasthan Administrative Structure Rajasthan Agricultural University rajasthan agriculture Rajasthan Awards and Honours Rajasthan Books and Authors Rajasthan BUSINESS rajasthan climate. climate of rajasthan Rajasthan COMPETITIVE EXAM QUESTIONS AND ANSWERS rajasthan current Rajasthan Current Affairs Rajasthan Current Affairs new Rajasthan Current GK rajasthan current gk 1 Rajasthan currentgk rajasthan dairy development rajasthan districts rajasthan districts information Rajasthan Economy Rajasthan ENVIRONMENT Rajasthan Fairs Rajasthan Fairs and Festivals Rajasthan Festivals Fairs Rajasthan Forest Rajasthan Forts and places Rajasthan General Knowledge Rajasthan General Knowledge 1 Rajasthan General Knowledge 12/10 Rajasthan General Knowledge 13/10 Rajasthan General Knowledge 14/10 Rajasthan General Knowledge 15/10 Rajasthan General Knowledge 16/10 Rajasthan General Knowledge 17/10 Rajasthan General Knowledge 18/10 Rajasthan General Knowledge 19/10 Rajasthan General Knowledge 20/10 Rajasthan General Knowledge 21/10 rajasthan general knowledge in hindi Rajasthan GENERAL KNOWLEDGE QUESTION Rajasthan General Knowledge Questions Rajasthan General Knowledge Quiz Rajasthan General Knowledge Quiz answar Rajasthan General Knowledge- Rajasthan General Knowledge-22 Rajasthan General Knowledge-23 Rajasthan General Knowledge-24 Rajasthan General Knowledge-25 Rajasthan General Knowledge-26 Rajasthan General Knowledge-27 Rajasthan General Knowledge-28 Rajasthan General Knowledge-29 Rajasthan General Knowledge-30 Rajasthan General Knowledge-31 Rajasthan General Knowledge-32 Rajasthan General Knowledge-33 Rajasthan General Knowledge-34 Rajasthan General Knowledges Rajasthan Geography Rajasthan GK Rajasthan GK ( राजस्थान सामान्य ज्ञान -1) Rajasthan GK Questions Rajasthan GK Questionssthan GK Questions rajasthan history rajasthan india awards and honours Rajasthan INDUSTRY rajasthan info Rajasthan livestock rajasthan location and extent Rajasthan Miscellaneous rajasthan new gk rajasthan news rajasthan patwari solved paper rajasthan patwari solved paper 2011 Rajasthan pharmacy Answer key Rajasthan pharmacy merit list 2012 Rajasthan pharmacy Result Rajasthan pharmacy Solved paper Rajasthan Polity rajasthan population rajasthan population 2011 Rajasthan Profile Rajasthan Public Service Commission [RAS/RTS] (Pre.) Examination Rajasthan rajasthan rajasthan relief features Rajasthan Rivers And Lakes Rajasthan SPORTS Rajasthan SRTC (RSRTC) Results 2011-2012 Rajasthan State Road Transport Corporation (RSRTC) Jobs 2011 Rajasthan Tourist Rajasthan Tourist Places Rajasthan University POST DIPLOMA COURSE IN GERMAN III YEAR Results 2012 Rajasthan University POST DIPLOMA IN FRENCH III YEAR/M.Tech. Engg. Physics/MBA ECOM SEM III /MBA RCAM SEM III /MBA RMAT SEM III Results 2012 Rajasthan University Results 2012 Rajasthan Wildlife rajasthan wildlife conservation Rajasthan/RUHS pharmacy Exam date rajathan gov Rajsamand Rajsamand Festivals Fairs Rajsamand Geography Rajsamand history Rajsamand Profile Rajsamand rajasthan Rajsamand Statistical Information Rajsamand Tourist Places RAS RAS/RTS Solved Paper RBI RBSE Recruitment Recruitment in Public Service Commission relief features of rajasthan Result Result of rpsc L.D.C. Exam 2011 result.uniraj.ac.in Results Rewa Sidhi Gramin Bank Officers Scale I RITES rites.com Rivers And Lakesers of rajasthan rmacsa.in Roadways Transport Corporation Recruitment RPET RPET 2012 RPMT RPSC RPSC 2nd Grade 1st Paper answer key rpsc 2nd grade English ANSWAR KEY rpsc 2nd grade english solved paper rpsc 2nd grade enlgihs result exam 2011 RPSC 2nd Grade gk Answer Key RPSC 2nd Grade GK Solved Paper rpsc 2nd grade Hindi result exam 2011 rpsc 2nd grade hindi solved paper rpsc 2nd grade Science result exam 2011 rpsc 2nd grade science solved paper rpsc 2nd grade Social Science result exam 2011 RPSC 2nd Grade Solved Paper RPSC 2nd Grade Solved Paper 1st paper rpsc 2nd grade teacher rpsc 2nd grade teacher gk answer key rpsc 2nd grade teacher gk sloved paper RPSC English ANSWAR KEY EXAM 2011 RPSC ENGLISH SOLVED PAPER RPSC Head Master Answer Keys RPSC Head Master Download Admit Card RPSC Head Master Exam 2012 RPSC Head Master Exam Date RPSC Head Master Merit list RPSC Head Master Solved paper RPSC LDC Exam Result 03/02/2012 RPSC LDC Exam Result 2011 RPSC LDC Exam Results 2011 rpsc Social Science Answar Key RPSC Solved Paper RPSC Solved Paper Sub Inspector exam 2011 RPSC Sub Inspector RPSC Sub Inspector Answer Key RPSC Sub Inspector solved paper Rrajasthan RRb RSRTC Recruitment 2012 Detail Advertisement of Driver RSRTC Recruitment 2012/Conductor/ Driver / Artisan Grade II/ Artisan Grade III rsrtc.rajasthan.gov.in RTET RTS SAIL Sardar Patel University Sarkari Naukri Sawaimadhopur Sawaimadhopur Festivals Fairs Sawaimadhopur Geography Sawaimadhopur gk Sawaimadhopur history SBI setexam.unipune.ac.in Sikar Sikar Festivals Fairs Sikar Geography Sikar gk Sikar history Sikar Profile Sikar rajasthan Sikar Statistical Information Sikar Tourist Places Sirohi Sirohi Festivals Fairs Sirohi Geography Sirohi gk Sirohi history Sirohi Profile Sirohi rajasthan Sirohi Statistical Information Sirohi Tourist Places Solved paper Solved Paper Of Mp Patwari Exam Paper sports of rajasthan Sri Ganganagar ssc SSC CGL SSC CGL 2012 SSC CGL Application Form 2012 SSC CGL apply Online 2012 Exam Date SSC CGL results SSC CGL solved paper SSC CGL- Combined Graduate Level SSC Data Entry Operator Admit Card 2011 ssc data entry operator answer key 2011 ssc data entry operator solved paper 2011 SSC FCI Result 2012 SSC JE Results 2012 ssc LDC Answer key 2011 ssc LDC solved paper 2011 SSLC Tamil Nadu Results 2012 SSLC TN Board Class 10th Results 2012 Staff Selection Commission (SSC) Jr Engineer JE Admit Card 2012 Staff Selection Commission (SSC) Junior Engineer Admit Card 2012 Stenographer Supervisor Tamil Nadu TamilNadu X Class Result 2012 TANCET TANCET 2012 Result Cutt off Marks TANCET Result 2012 Teacher Teachers Teaching Jobs Teaching posts in Karnataka State Open University Technical the gateway of thar desert Churu Time Table TNTET TNUSRB Tonk Tonk Festivals Fairs Tonk Geography Tonk gk Tonk history Tonk Profile Tonk rajasthan Tonk Statistical Information Tonk Tourist Places Tourist Tourist of rajasthan Tripura Tripura University Result 2012 tripurauniv.in UBG Bank UBGB Solved paper Udaipur Udaipur Festivals Fairs Udaipur Geography Udaipur gk Udaipur history Udaipur Profile Udaipur rajasthan Udaipur Statistical Information Udaipur Tourist Places UDC UGC University UP ITI Admit Card 2012 UP Police Sub inspector (SI) Result 2012 at uppolrecpro.gov.in UP Police Sub inspector Result 2012 UPCMET uppolrecpro.gov.in UPSC UPSEE UPTU UPTU SEE Uttar Bihar Gramin Bank (UBGB) Officers Exam Answer key / Model Paper Uttar Bihar Gramin Bank Officers Exam solved paper 2012 Uttar Pradesh Uttar Pradesh - Mar 2012 Uttar Pradesh Recruitment 2012 Vacancies in Projects - Development India Limited Vacancies in RITES Vacancy of Technical Attendant Various Jobs Central University of Tamil Nadu Various Jobs in PDIL March-2011 Vikarama Simhapuri University VITEEE VYAPAM Water Resource Development (WRD) Jalsampada Results 2012 WBBSE Class X Result 2012 WBJEE JEM West Bengal University of Health Sciences BSc Nursing Part I Suppl Result 2012 Out Wild Life Rajasthan WRD Jalsampada Results wrdthane.in www.exam.rajpanchayat.gov.in www.icai.nic.in www.passportindia.gov.in - online passport www.rpsc.gov.in जयपुर के सेंट्रल पार्क में फहराया देश का सबसे ऊंचा राष्ट्रीय ध्वज जयपुरवासी अब गर्व से अपने शहर को कहेंगे पिंकसिटी जोधपुर का ‘धींगा गवर’ का प्रसिद्ध बेंतमार मेला पहली बार जीती रणजी ट्राफी पुष्कर में भगवान ब्रह्मा का मंदिर भूटान नरेश की राजस्‍थान यात्रा मारवाड़ के लोकवाद्य रंगीले राजस्थान का नागौर का किला राजस्थान - भौगोलिक और आर्थिक परिप्रेक्ष्य राजस्थान का इतिहास राजस्थान का एकीकरण राजस्थान का खजुराहो जगत का अंबिका मंदिर राजस्थान का शौर्यपूर्ण इतिहास राजस्थान का सामान्य ज्ञान राजस्थान की नदियां राजस्थान की प्रशासनिक व्यवस्था राजस्थान की रियासतों के सिक्के राजस्थान कृषि राजस्थान कृषि विपणन बोर्ड राजस्थान कृषि विश्वविद्यालय राजस्थान के प्रमुख एतिहासिक एवं दर्शनीय स्थल राजस्थान के मुख्य सामारोह राजस्थान के मुख्यमंत्री अशोक गहलोत राजस्थान के मेले एक नजर राजस्थान के विश्वविद्यालय राजस्थान के संभाग राजस्थान ने रचा इतिहास राजस्थान पर्यटन राजस्थान मे प्रमुख इतिहासकार राजस्‍थान राजस्‍थान एक परिचय राजस्‍थान एक-परिचय राजस्‍थान का प्रशानिक स्‍वरूप राजस्‍थान का भौगोलिक स्‍वरूप राजस्‍थान का-इतिहास राजस्‍थान की प्रमुख-नदीयां राजस्‍थान की प्रमुख-फसले राजस्‍थान की-अर्थव्‍यवस्‍था राजस्‍थान की-प्रमुख राजस्‍थान के प्रमुख-पर्वत राजस्‍थान के मुख्‍य-महल राजस्‍थान के-पुरस्‍कार राजस्‍थान के-मन्दिर राजस्‍थान भौगोलिक परिद्श्‍य जानकारी राजस्‍थान में कृषि एवं सिंचाई राजस्‍थान में वन व पशु- संसाधन राजस्‍थान में शिक्षा-प्रसार राजस्‍थान में-उधोग राजस्‍थान में-खेलकूद राजस्‍थान में-परिवहन राजस्‍थान में-पर्यटन राजस्‍थान में-सिंचाई राजस्‍थान सामान्‍य ज्ञान धार्मिक विश्‍वास राजस्‍थान सामान्‍य-ज्ञान राजस्‍थान-का प्रशासनिक स्‍वरूप राजस्‍थान-का भौगोलिक स्‍वरूप राजस्‍थान-की झीलें राजस्‍थान-के नगर राज्‍य के दुर्ग व-किले लोक देवता एंव लोक देवियां वीर तेजाजी की स्मृति में डाक टिकट जारी

http://recruitment4yo.blogspot.in/p/join-by-mail-all-info.html

Popular Posts

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | JCPenney Coupons